Activiteiten

Wereldgebedsdag

logo wereldgebedsdag-kleur

Wereldgebedsdag, je verbonden weten met elkaar

Het christendom is een wereldgodsdienst en ondanks allerlei verschillen kunnen we ons met christenen over de hele wereld verbonden weten. Op sommige momenten komt dat extra tot uiting, zoals op de jaarlijkse wereldgebedsdag.

Op die dag bidden we met christenen in vele landen zoveel mogelijk dezelfde gebeden en zingen we veel dezelfde liederen.

 

De liturgie is dit jaar samengesteld door geloofsgenoten uit Cuba. Het thema is 'Ontvang Mij als een kind'. In Uithoorn vieren we Wereldgebedsdag op vrijdag 4 maart in het restaurant van het Hoge Heem, Wiegerbruinlaan. Het Emmaüskoor zingt onder leiding van Peter Huijmans, begeleid op piano door Frans Pick. De collecte is bestemd voor projecten in Cuba zoals ondersteuning van het kinder- en weeshuis van stichting Cuba Andalante, dat een voortdurend tekort heeft aan shampoo, zeep, babykleertjes en babyvoeding, drinkflesjes, knuffels, voedselhulp. Verder voedselhulp voor ouderen en gehandicapten, het inrichten van een nieuwe oncologische afdeling in het kinderziekenhuis in Mazantas.

Na de viering kunt u elkaar ontmoeten bij een koffie of thee. Aanvangstijd is 19.00 uur.

 

Meer informatie over de wereldgebedsdag vindt u op www.wereldgebedsdag.nl.

Landelijk nieuws van de RvK