Activiteiten

Rouwverwerking

Op dinsdagmiddag 12 mei is de oecumenische rouwverwerkingsgroep voorlopig voor het laatst bijeengeweest. Vijf maanden hebben we elkaar iedere maand een middag ontmoet in De Burgt. Dat waren goede ontmoetingen. We stonden open

voor elkaar. Ieders verdriet was anders. Maar door te luisteren naar elkaar kon je ervaren dat het je toch troost gaf.

 

De structuur van de middagen was opgezet door Ds Harold Oechies en mevr. Elly van Rooden. Maar het was opvallend dat de gesprekken vanzelf gingen lopen. Ieder heeft zijn eigen verdriet verteld en dat was heel divers. Het was het verlies van meerdere geliefden, van een zoon, van een echtgenoot of echtgenote. Ook oud verlies kwam daarbij boven. Iemand had een brief aan zijn kinderen geschreven. Een brief die bij de meesten zeer herkenbare punten opriep. Toch blijft het teruggeven aan de Heer van een geliefde moeilijk. Het was goed om dat met elkaar te delen. Soms was het emotioneel - maar dat mag in zo'n groep. Een middag is over troost gesproken. Ook dat wordt opvallend verschillend ervaren, maar je deelt het met elkaar. De warmte voelde je bij elkaar. Opvallend hoe de oecumene ons deel was.

 

Dit verslag schrijf ik op eigen initiatief, omdat ik hoop dat als volgend jaar weer een groep wordt samengesteld van mensen die dan verlies hebben geleden, de positieve ervaring van onze groep de mensen die het aangaan, doet besluiten om daaraan mee te doen.

Anton van Hilten

Landelijk nieuws van de RvK