Activiteiten

Vredesduif voor multiculturele vrouwenstudio Pavones

vredesduif-voor-Pavones-sept-2016-RaadvanKerken-webIn de vredesvesper van de Raad van Kerken Uithoorn-De Kwakel op 24 september ontving Stichting Pavones de vredesduif. Tonny Jansen, voorzitter van de Raad van Kerken, spelde een vredesduifje op bij Mavis Liesdek en Giovanna Karsters, respectievelijk voorzitter en secretaris van Pavones.

 

Pavones is een multiculturele vrouwenstudio, een ontmoetingsplek voor vrouwen uit verschillende culturen. Vrouwen kunnen er terecht voor een praatje en gezelligheid maar ook voor allerlei activiteiten en om Nederlands te leren.

 

Ieder jaar is er in de vredesweek de ‘vlucht van de vredesduif’, een initiatief van Pax. Iemand die zich inzet voor vrede en verbinding, krijgt tijdens de vredesvesper als blijk van waardering een olijfhouten vredesduifje opgespeld. Het duifje staat symbool voor vrede. Vrede lijkt vaak groot en ongrijpbaar maar begint met gewone mensen die zich inzetten voor vrede en gerechtigheid. Met mensen die bruggenbouwers zijn in hun eigen omgeving, zoals Liesdek en Karsters en de andere vrouwen van Pavones.

 

Landelijk nieuws van de RvK