Activiteiten

Samen eten en samen vieren

wereldmaaltijd-rvk-2017-koken-2-webStel dat er voor iedereen voldoende voedsel is en stel dat het overal vrede is..... Kunnen we ons dat voorstellen, kennen we de kracht van verbeelding?

 

Zaterdag 23 september kookte een groepje mensen met veel plezier een wereldmaaltijd. Zo'n twintig mensen schoven later aan tafel om het resultaat te proeven. Het was weer heerlijk. Het idee achter een wereldmaaltijd is dat we allemaal op de hele wereld voldoende te eten kunnen hebben als we het voedsel maar eerlijk verdelen. 

 

 

 

vredesduif-voor-Wereldwinkel-webVredesduif

Na de wereldmaaltijd was er een vredesvesper met als thema 'de kracht van verbeelding'. Want stel je eens voor.... We zongen over ons verlangen naar vrede en we lazen over vrede. In de vredesvesper ontving de Wereldwinkel de vredesduif. Tonny Jansen, voorzitter van de Raad van Kerken, spelde een vredesduifje op bij Wietze Boomsma, voorzitter van het bestuur van de Uithoornse wereldwinkel de Aardnoot. 

 

De Wereldwinkel werkt aan een rechtvaardige verdeling van eerlijk voedsel en eerlijke producten. Dit sluit helemaal aan bij het werken aan vrede. De winkel is onlangs gesloten maar de mensen van de Wereldwinkel proberen tot een doorstart te komen, in een aangepaste hedendaagse vorm.

 

Ieder jaar is er in de vredesweek in september de ‘vlucht van de vredesduif’. Iemand die zich inzet voor vrede en verbinding, krijgt tijdens de vredesvesper als blijk van waardering een olijfhouten vredesduifje opgespeld. Het duifje staat symbool voor vrede. Vrede lijkt vaak groot en ongrijpbaar maar begint met gewone mensen die zich betrokken en verantwoordelijk voelen voor een rechtvaardige wereld.

 

wereldmaaltijd-rvk-2017-koken-4-webwereldmaaltijd-rvk-2017-koken-web wereldmaaltijd-rvk-2017-aan-tafel-web

Landelijk nieuws van de RvK