Activiteiten

Oecumenische viering: recht door zee

poster-week-eenheid-2018-webSamen zingen en bidden over bevrijding, dat kan tijdens de oecumenische viering op zondag 21 januari in De Schutse. Al een eeuw lang komen ieder jaar in januari mensen wereldwijd bij elkaar in de gebedsweek voor de eenheid. Iedere keer wordt het programma van de viering door christenen uit een ander land samengesteld. Dit jaar zijn het  kerken uit het Caraïbisch gebied.

 

Voor mensen in het Caraïbisch gebied zijn armoede en het verleden van verdrukking en slavernij een belangrijk thema. Daarom kozen zij voor het lied dat Mozes liet zingen na de wonderlijke doortocht door de Schelfzee bij de bevrijding uit Egypte (Bijbelboek Exodus hoofdstuk 15). Het thema van de viering is dan ook ‘recht door zee’.

 

Ook kinderen zijn van harte welkom: er is tijdens een gedeelte van de viering een speciaal programma voor kinderen en er is opvang voor de allerkleinsten. De viering is in De Schutse, De Mérodelaan 1 en begint om 9.30 uur. Voorgangers zijn pastoor Marco Cavagnaro en dominee Joep Dubbink. Het gemengde koor van De Emmaüsparochie verleent muzikale medewerking. Er zal die dag geen dienst zijn in De Kwakel.
 
Op woensdag 24 januari kunt u verder praten over het thema onder leiding van dominee Joep Dubbink.  U bent hierbij van harte welkom in De Burght aan het Potgieterplein. Aanvang 20.00 uur.

Landelijk nieuws van de RvK