Activiteiten

Rouwgroep algemeen

witte lelieJaarlijks organiseert de Raad van Kerken Uithoorn-De Kwakel  bijeenkomsten voor mensen die iemand aan de dood verloren hebben. Het kan daarbij gaan om een partner, kind of andere dierbare. Centraal staat het uitwisselen van ervaringen. Deze groep staat open voor iedereen.

Zes middagen met elkaar praten over wat het betekent iemand die je lief is te verliezen. Dat is de opzet van de oecumenische rouwgroep die elk jaar plaatsvindt. Rouwen is allereerst overleven. Rouwen maakt moe, vraagt veel energie en brengt tegelijkertijd ook heel wat lichamelijke klachten met zich mee. Het is een harde en zware weg die je moet gaan. Alleen, maar niet in je eentje. Mensen die je steunen, die naar je willen luisteren ook al is het al zo lang geleden en ook al heb je je verhaal al honderden keren verteld.

 

Een groep lotgenoten, waarmee je je eigen ervaringen deelt en waarbij je vaak herkenning ziet, kan dan best wat voor je betekenen. Dat is de ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan. Deze groep helpt je niet van je verdriet af, die pretentie kunnen we niet waarmaken maar het helpt wel om verder te komen. Zie het maar als een steuntje in de rug. 

 

Een ieder, of het nou lang of kort geleden is dat u een geliefde verloor, is van harte welkom. Meer informatie kunt u opvragen bij kerkelijk werker Trudy Joosse, 0297 - 564519 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en catechiste Elly van Rooden, 0252 – 517592 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

In januari 2017 zal er een nieuwe rouwgroep starten. Op 13 december is er een informatiemiddag over de rouwgroep.

 

 

Landelijk nieuws van de RvK