Nieuws

Het nieuws

Kleine pelgrimage in het Libellebos

 

pelgrimage-stapstenenHet was prachtig weer, het groen lentefris en de vogels floten. Een feest om het Libellebos in te gaan. Op 17 mei stapten 30 mensen heel bewust het hekje door, het Libellebos in. Niet zomaar voor een wandeling maar voor een pelgrimage. Pelgrimeren is meer dan wandelen. Het is ook innerlijk in beweging komen.

 

 

Het thema van de pelgrimage was verbinding. Al wandelend maakten de deelnemers verbinding met elkaar, met de natuur om hen heen en met de teksten, kunstwerkjes en foto's waar de pelgrimage langsging. De teksten kwamen uit verschillende tradities.

 

Een groepje mensen uit verschillende kerken in Uithoorn heeft de pelgrimage uitgezet, samen met mensen die door andere tradities worden geïnspireerd.

 

Het thema verbinding kwam ook al terug in de organisatie want er is contact gezocht met plaatselijke instellingen om de pelgrimage vorm te geven. Het houtatelier van werk- en dagcentrum Middelpolder in Amstelveen van Ons Tweede Thuis heeft een kunstwerk gemaakt waarin zij met het thema aan de slag zijn gegaan. Mario Willemse heeft een paar gedichten gemaakt die in door hem zelfgemaakte en beschilderde kistjes worden getoond.

De Praktijkschool Uithoorn heeft ook een aantal kastjes gemaakt waarin foto’s en poëtische teksten worden opgehangen. Zij hebben alle objecten in het Libellebos ophangen.

 

De Raad de Kerken sluit met dit initiatief aan bij de Wereldraad van Kerken, die in de jaren tot 2021 kerken en individuen oproept tot een ‘pelgrimage van gerechtigheid en vrede’.

 

pelgrimage-Libellebos-houtgroep-OTT-mei-20172

 pelgrimage-Libellebos-mei-2017-houtgroep-OTTpelgrimage-Libellebos-wabi-sabi-houtgroep-OTT-mei 2017

 

 

 

.

Landelijk nieuws van de RvK